Rozhovor: MC PEPÍČEK - Album již tuto neděli! A co bude dál?

MC Pepíček za pár dní vydává svoje debutový album T.P. s kompletní produkcí od Krudanze (Crystal Kidz). Nejen o albu se tenhle král židlí rozpovídal v následujícím rozhovoru. Drž hubu a čti to, hoe!

foto: Jan Nožička


Ahoj kluku. Pro ty kdo tě neznají, řekni kdo jsi a co děláš.

Ahoj prdelko. Jsem Pepíček a dělám, že jsem. Zatím studuju, baví mě, že vůbec jsem a můžu být. Poslední dobou se snažím dělat rap a pořád jsem závislej na kreslení a barvách. Strašně věcí mě vůbec nezajímá a mám docela rád, když kolem mě neexistujou blbci a rovnou se třeba automaticky vybuchujou.

Je známo, že fellíš s Věcí Makropulos, Rook´s Squad, Crystal Kidz, MC Geyem feat. Ty Nikdy a dalšíma lidma ze scény. Jak ses k těmhle přátelstvím dostal a co na ně můžeš prozradit?chystá se s nimi něco? 

Uff, no tak to pojďme vzít popořádku. 
Všechno to začalo asi před 7 lety?? Nevím přesně… Kdy jsem potkal na pardubickém koupališti MC Geye, kterého jsem v té době oslovil jako fanoušek a domluvili jsme se na nějaký pivko. Na to jsme asi během týdne zašli a od té doby se rozvinul si myslím docela pevný kamarádský vztah, který mě mimochodem taky dohnal k tomu nahrát první sranda track u Matyho v teď už neexistujícím Studiu Podkroweed.
Od té doby uplynulo spoustu doby a tak se začalo tvořit něco víc, dlouho jsem poslouchal kluky z Crystal Kidz, ke kterým jsme se díky Gruzovi, mám pocit v roce 2010, na HHK dostali, od tý doby jsme v kontaktu, protože to jsou stejný blbci jako já. Smrděj ti warriory. Jediný co mě na CK štve je to, že se moc nic nedělá, přitom si myslím, že to uskupení má v sobě neskutečnou energii a potenciál rozprcat tuhle z velký části nudnou scénu. Od tý doby co mě vzali nějakým způsobem mezi sebe nevylezl celý track Crystal Kidz (cca 2roky). S jednotlivýma zmrdama ale spolupracuju, s Krudanzem teď vydávám T.P. (více níže), na kterém se objeví i Vojta Rady. S Klounem něco vyšlo a chystají se další věci… Slipy a ky.
Věc Makropulos je velká meta. Naskočil jsem do rozjetýho vlaku, kterej mě neskutečně baví a naplňuje. Najednou musíš fungovat s celou kapelou, je to organismus, ve kterym musíš být aktivní buňkou. V současný době je to moje číslo jedna v žebříčku zájmů a hodlám to tak mít i dál. Samozřejmě ale budu dělat i na dalších projektech okolo. Nicméně kytary a rap, neskutečný. Kluci jsou všichni nadaní muzikanti a správně zapálený do věci. Můžete se těšit na spoustu novinek a převratů, který v blízký době vypuknou!!
Rook´S Squad je smečka psů převážně z rodného města - Pardubic, tam je to skloubení takové automatické. RKSQD v poslední době trochu utichlo, ale určitě nekončí. Na Youtube kanálu se objeví moje zmiňované T.P., něco se začíná vařit (hudebně) s Wakem a s DJem Akademym chystám projekt, na kterém by mělo být asi 8 věcí. Samotný Rook teď zřejmě prožívá rapovou pauzu, ale myslím si, že už se mu trochu zapalují hlasivky a až dostaví studio, znovu se do toho opře. Doufám ty zmrde!
S Geyem jsme jinak od tý doby udělali pár vtipných počinů s názvem Dva kamarádi, tahle věc by se měla asi taky v blízké době obnovit, doufejme ))). Gey se objeví i na T.P.
Co se týče TyNikdy, kluky znám právě skrze Geye a nic přímo společného s tímto labelem nemám. Ale baví mě, kam se label ubírá, baví mě jeho barvitost. Mám rozpracovaných pár projektů s jeho členy, které už snad mohu i prozradit. Nejdříve pravděpodobně vyjde takové malé EP zhruba o třech věcech s Fantomem (FNTM) – bítmejkrem z TyNikdy. Další projekt bude obsáhlejší a rapově společný s Chozém (Zé-ex Station Peace), o hudební stránku se postará Dubas (TyNikdy) a svojí špetkou do mlýna přispěje i Eydamn Hejna (Věc Makropulos).
Toť asi zatím vše?

Na Kempu jsme tě mohli vidět jako hypemana a osobního osušovače MC Geye. Užil sis koncert v narvaným hangáru a Hip Hop Kemp celkově? 

Koncert na Kempu byl super, sranda ale byla, že jsme se to tak rozhodli udělat v podstatě v ten den. Tudíž se objevila trochu tréma z nepřipravenosti, ale myslím, že to průšvih nebyl, naopak. S Geyem jsem jezdil kdysi jako hypeman normálně, takže jsme si i připomněli starší časy. 
Kemp byl jinak obrovskej! Mimo nedostatky v areálu (mít pásku pro normální smrtelníky, tak se ani nevysereš, což i tak byl problém), jinak to ale bylo top. Občas jsem i zamačkával slzičku z nostalgie, například u Gangstarr Foundation atd. I nová jména byla super, Yelawolf mě překvapil, ale i Badass a mnoho dalších…

Taky se věnuješ graffiti, že? Na kempu byl k vidění krutej shit, kterejs vytvořil společně s Geyem. Bereš graffiti jako životní styl, nebo spíš volnočasovou záležitost? 

Graffiti už dlouho nedělám tak, jak bych chtěl. Byly nějaký problémy a od té doby jsem hodný )))
Celý svět kolem graffz mě ale pořád neskutečně baví a pořád to sleduju, v této době se ale věc má tak, že občas vylezu na legál, to je vše. Graffiti mě ale posunulo celkově v životě, díky němu jsem se dostal ke kreslení jako takovému a díky tomu následně i na školy, na kterých jsem studoval a ještě doufám studovat budu, přikládám tomu tedy stále velkou váhu. 
Jako životní styl tedy pro mě rozhodně ne, tak to tu navíc v Čechách má ale opravdu jen pár lidí. Chce to potom úplně jiný přístup k životu celkově, pokud tomu člověk úplně propadne.
Věc na kempu jinak byla sranda. Gey dělá grafiku a já se ho snažím vždycky k něčemu dokopat, že už mi i teď řekl, že by chtěl něco namalovat na zeď. Tak mi akorát předkreslil ty své typické postavičky a já je následně vybarvil, obtáhnul a udělal k nim TYDIDOPRDELE. Minulý rok jsme udělali plachtu v podobném duchu, akorát nám jí tam pak někdo ukradl. Asi si hrál na vojáky a myslel si, že to je vlajka. Jestli si to čteš vojíne, dej si dvacet kliků ve vzduchu a strč si hlavu skrz loket rovnou do péra.



Poslední všeobecná otázka a pak se vrhnem na tvý chystaný album. Jaká kapela / umělec tě momentálně nejvíc baví? A posloucháš někoho z česko-slovenský scény, případně koho a proč? (taky je zde prostor pro hejtování). 

Nesnáším tebe.
Snažím se mít jinak přehled v tom, co u nás vychází, ale i v tom, co vychází v zahraničí. Samozřejmě i tak mi ale dost věcí uniká a jsem vždycky rád, když mi někdo otevře oči v něčem novém. 
Vzhledem k tomu, že si myslím, že v pár věcech tu scéna zažívá docela rozkvět, bylo by asi na dlouho tu rozepisovat konkrétní věci. Oproti tomu se tu ale objevuje spousta průserů, kterým bych nejraději uříznul veškerý štěstí. Dám teda asi jen jeden příklad toho, co jsem teď naposledy slyšel a co mě opravdu příjemně překvapilo. Je to deska IF – Rap. Je tam znát posun a baví mě to asi nejvíce z toho, co tato dvojice kdy vypustila.
V zahraničí vychází v poslední době šílenosti, mrzí mě, že to nestíhám tolik kontrolovat. Vlajkovou lodí je pro mě už dlouhou dobu Snak The Ripper, ale bavilo mě třeba aktuální album Madchilda, baví mě Joey Badass, Earl Sweatshirt, Tyler the Creator, Schoolboy Q, Kendrick Lamar a spoustu spoustu dalších. V poslední době jsem si teď jinak hodně jel Insane Clown Posse, nevím proč jsem těm zmrdům v minulosti nedal tolik prostoru, i když jsem je vnímal.
Potěšilo mě znovuzrození projektu Deltron 3030 s orchestrem.
A mimo rap mě v poslední době baví francouzské uskupení Deluxe, dost si teď najíždím Saula Williamse, dlouho mě baví třeba Tom Waits a ujíždím si na šílencích Hgich.T! ))) 

Ok, teď k tvýmu chystanýmu albu - jak se jmenuje, kdo všechno se na něm podílel, dočkáme se i nějakejch featů...? 

Celý projekt se jmenuje T.P. (Týpí), pracuje se na tom v podstatě už skoro tři roky... haha… není se moc čím chlubit ))). Dost jsem se za tu dobu naučil, například že je nutné překonat hlavně svou vlastní lenost a  komunikaci s lidmi, jejich uhánění apod. Ještě když finanční stránka trochu vázne.
Název v první řadě znamená Týpí - jakožto můj domov/útočiště v tom smyslu, že jsem do něj tak trochu schoval kus sebe. Zkratka T.P. může ale skrývat spoustu dalších významů - Tvrdej Pepíček, Top Prdel, Tomahawk Pavel, Trosečník Porod, atd... zkrátka To Poslouchej!!
T.P. se jinak skládá z celkem 15ti věcí – 12ti tracků a tří instrumentálních skitů. 
Instrumentálně se o celé postaral Krudanze (Crystal Kidz), za což mu patří obří dík, jeho beaty miluju, moc lidí se tímto směrem neubírá, ale to posudte vy. Premiérův syn! ))). Díky brutha!
Featů se pár objeví, jako první je pátý track, kde jsi ty (Mount Blunt) a MC Gey. V osmém a devátém tracku se objevují články Crystal Kidz – Vojta Rady a rapuje i samotný Krudanze. Poslední feat v jedenáctém tracku je znovu Vojta Rady. Tím celé featování končí, nechtěl jsem to zbytečně přeplácávat, spolupráce se teď budou objevovat ve značné míře v jiných projektech.
Původně měl vyjít i videoklip, ale na ten se ještě asi bude muset chvilku počkat, došlo k menšímu failu. Ale už je to v řešení, takže videoklip vyjde dodatečně po zveřejnění celého Týpí...

Co byly největší překážky při tvorbě? 

Největší překážka byla asi ta to vůbec vypustit ven ))). Vzhledem k té době celkově, oposlouchanosti věcí, nedostatků, které v tom po té době slyším apod... Nemělo by ale smysl se v tom znovu a znovu vrtat, vypouštím to tedy ven, abych to měl za zády a mohl jít dál. Pokud jsou v tom tedy slyšet chyby a nedostatky, jakože jsou, mnohdy si je uvědomuji a v dalších projektech už to celé bude jinde. Slibuju )).

Kterej track(y) tobě osobně přijde nejpovedenější? 

Těžko říct nejpovedenější. Přijde mi, že dost šlape Seus, i když text je třeba 2 roky starý, ale zase je nahraný mezi posledními, což už taky nějaký pátek je ))... Je tam ale dost rozdílných věcí, ve všem něco je. Něco je sranda, něco je prostě jenom krudý, ale třeba JeŽidleMá například uzavírá jednu mojí životní kapitolu a zároveň to asi bude i vždy v určitých věcech aktuální, osobní věc. Dost osobní je i Bludnej On, i když se jedná o smyšlený příběh. Baví mě Vesmírný píčoviny a nakonec i Přijď do hajzlu. V podstatě mě baví asi všechno, i když mě všechno i v něčem štve ))).

Kdy a kde bude tvý album dostupný? Plánuješ fyzický kusy, on-line prodeje, free download...? 

Dostupný bude za chvilku!! V neděli 6.září je to venku!! Seženeš to na Youtube kanálu Rook´s Squad, kde k tomu budou i vizuály a v popisu všech videí bude vždy jako první odkaz na STAŽENÍ ZDARMA. Fyzický kusy jsem plánoval, ale jak se to všechno táhlo, rozhodl jsem se to teď udělat takto a tuhle další metu si nechat pro něco dalšího. Navíc by to byly finance navíc a ty teď raději investuju do dalších cest do budoucnosti.

Ok zmrde, to by bylo asi tak vše. Díky za rozhovor a pokud chceš pozdravit fans, nebo cokoliv, tady je prostor.

Chtěl bych hlavně poděkovat všem, co se na T.P. podíleli v jakýkoliv podobě. Takže hlavně Krudanze, kluci z již neexistujícího studia MajkManiak, M-tezovi (RKSQD) u kterého se nahrála většina ostatních věcí, Damiánovi Kučerovi za mastering, Mount Bluntovi za vizuály na Youtube, Pepíčkovi za cover ))), Geyovi, Vojta Rady a taky hlavně Rook´s Squad za možnost to vydat pod nima.
Chtěl bych pozdravit všechny homies, se kterýma se díky tomu a díky studování vídám už trochu míň, než bych chtěl. Taky bych chtěl vzkázat všem psům s barvou, ať na to nezanevřou a šlapou dál! Chtěl bych pozdravit svojí přítelkyni, která mi odjela na rok do Skotska.)) A v neposlední řadě obří dík Mamce a Michalovi za neskutečnou podporu ve všem, co dělám. Vážím si toho! Tátovi bych přál, aby si všechno srovnal a na pár věcí už se konečně vykašlal, on ví, doufám.
Jsem rád, že v tom všem začínám vidět nějaký smysl a neustále se těším na to, co přinesou zítřky. 
Přál bych všem, ať jdou tam, kam chtějí.
Díky za rozhovor a jestli jsi to přečetl/a až dokonce, díky za podporu a zájem!!!
Těšte se na další věci!

Ahooooj! Židlepower

T.P. vychází v neděli 6. září a bude kompletně free dostupný na Youtube kanálu Rook's Squad.

https://instagram.com/mc_pepicek/
nejtvrdsi.pepicek@gmail.com


Tracklist:

1. Ahoj
2. Kid Favorit
3. Seus
4. Bludnej on
5. Přijď do hajzlu (feat. Mount Blunt, MC Gey)
6. JeŽidleMá
7. Interluděk 1
8. Planety píčovin (feat. Crystal Kidz)
9. Konkrétní tits (feat. Crystal Kidz)
10. Interluděk 2
11. Sejta v prdeli (feat. Vojta Rady)
12. Skitalog
13. Murderšit
14. Nevyndáváš
15. Interluděk 3

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Blunt servíruje novinku DAREBÁK 1

Hrdinové Chcípni DRŽ HUBU MIXTAPE